Name: Bert's Pizzeria

Location: Brandesburton Website: www.bertspizzeria.co.uk Scope: Full Turnkey Fit Out

A restaurant fit out project for Bert’s Pizzeria and Café, a new eatery at Dacre Lakeside luxury holiday park. Dawnvale took the job from concept to completion, creating a theatre kitchen and stylish restaurant bar in a striking lakeside venue.

A concept scheme was put together to ensure the design we created enhanced the contemporary architecture and beautiful lakeside setting of the venue, while positioning Bert’s as a restaurant brand with honesty, integrity and good old fashioned values.

Berts Pizzeria
Berts Pizzeria Lighting
Berts Pizzeria Fixed Seating

FURNITURE

The restaurant and bar furniture at Bert’s was a mix of character oak table tops and round zinc tables. In the bar area, the tables have steel bases constructed from reclaimed railway sleepers.

ECLECTIC DESIGN

Strong lines and stark design are complemented by Italian leather covered dining chairs and restaurant banquette seating, while an eclectic mix of reclaimed timber, distressed furniture, and metal shelving and fittings creates visual and textural interest.

THEATRE KITCHEN

Theatre cooking around a central pizza oven was a key element for Bert’s. We created a large central serving pass, and framed the commercial kitchen with a bar leading through to the restaurant.

 

RECLAIMED MATERIALS

We incorporated distressed and reclaimed materials as a prominent part of the restaurant’s visual brand, using reclaimed table tops, distressed wooden ceiling rafts, and wooden crates and pallets as focal items.

Berts Pizzeria Furniture
Berts Pizzeria Exterior
Berts Pizzeria Outdoor Furniture

TURNKEY FIT OUT

We were originally brought on to undertake a commercial kitchen fit-out at Bert’s but when they saw our design concepts for the bar and restaurant, they asked us to restyle the whole venue.

SPECIALIST PIZZA OVEN

A specialist pizza oven was imported directly from Italy for Bert’s Pizzeria. It was one of the first things to arrive on site, and we had to construct the kitchen around it.

LOW ENERGY COOKING TECHNOLOGY

We installed a KERS heat recovery system in the kitchen. The system uses waste energy from the ovens to heat water, helping the venue to reduce costs and carbons.

CONTRASTING TEXTURES

Exposed brickwork, an industrial metal ceiling, and wooden rafts helped us to achieve an urban-rustic look at Bert’s, with the wood adding warmth and softer acoustics to the venue. The bar features steel cocktail stations and hanging glass racks, a granite bar top and wooden slatwork frontage.

Berts Pizzeria Lighting
Berts Pizzeria Bar

Got a project like this? We’d love to hear from you - please get in touch

STAY IN TOUCH - sign up for our newsletter